ΕΛΙΝΑ Χ. ΜΑΡΜΑΡΙΔΟΥ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί. Σπούδασε γλωσσικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών του Στρασβούργου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές μεταφρασιολογίας στο Παρίσι, στην Ανώτατη Σχολή Διερμηνέων και Μεταφραστών (ESIT) του Πανεπιστημίου Paris III. Είναι διδάκτωρ μεταφρασιολογίας της ίδιας σχολής. 
Από παιδί, υπήρξε φανατική «παραμυθοφάγος». Ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή παιδικού βιβλίου, νουβέλας, ποίησης. Έχει μεταφράσει 45 βιβλία για εκδοτικούς οίκους Ελλάδας και Γαλλίας, από τα οποία τα 35 είναι για παιδιά, και έχει διδάξει μεταφρασιολογία και μετάφραση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. 
Έχει εκδώσει τις εξής επτά ποιητικές συλλογές: Έβδομη Πύλη, Αβυσσαλέα Όνειρα, Αστερόσκονη (ποιήματα για παιδιά), Τετράστιχα Κοχύλια, Του Έρωτα Παλάτια, Και της Χαράς τους Κεραυνούς στη Μέρα να Χαράξεις, Μύρο Ίασης. "Το Βατραχάκι που ήθελε να είναι νούφαρο" είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διά βίου.

Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί της στην ηλεκτρονική διεύθυνση.
elina@hol.gr

                                                                                 περισσότερα...