ΘΑΛΕΙΑ Π. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ
 

Γεννήθηκε το 1958 στο Σύδνευ Αυστραλίας και ζει στο Ναύπλιο από το 1990, όπου και εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση. Ασχολείται με τη συγγραφή πολλά χρόνια και έχει εκδώσει μέχρι στιγμής ένα μυθιστόρημα για μεγάλους, μια νουβέλα, έξι παραμύθια και δύο βιβλία για παιδιά. Επίσης θεατρικά της έργα έχουν παιχθεί στο Φεστιβάλ Ιθάκης και στο Μαθητικό Φεστιβάλ Άργους απ’ όπου και απέσπασε δύο βραβεία.

Έχει βραβευτεί σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος το 1986 για το διήγημά της «Ανατομία μιας αλλαγής» το οποίο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Νέα Εστία» τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς. Διηγήματα, ποιήματα καθώς και διάφορα άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά λόγου και τέχνης και σε δύο από τα ετήσια ημερολόγια της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς στην οποία είναι μέλος.

Είναι επίσης μέλος και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Τα τελευταία επτά χρόνια είναι ιδρυτικό μέλος και συντελεστής της Παραμυθένιας Σκηνής του Δη. Θε. Ναυπλίου με την οποία και συνεργάζεται διασκευάζοντας, προσαρμόζοντας θεατρικά, σκηνοθετώντας και βάζοντας το χεράκι της επί των ψιμυθίων, σε παραστάσεις παραμυθιών.

Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί της στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

thalanton@yahoo.com