"Λεξοχαρές και Λεξοπανηγύρια" 
Εκδόσεις Δια Βίου (2009),
Σχήμα: 15,5cm Χ 24,00cm (Σκληρό εξώφυλλο),
σελ. 64, χαρτί Velvet 150 gr,
ISBN: 978-960-87001-5-4,
Τιμή: 12,50 ευρώ (περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 5%), 
 
Λεξοχαρές και Λεξοπανηγύρια… ένα πέταγμα με τη μαγική σκούπα του παραμυθιού σ’ ένα πανηγύρι με χίλια μύρια παιχνίδια της φαντασίας πάνω στη γλώσσα μας που με μέτρο και αρμονία παίζει με τις λέξεις, αναδεικνύοντας τα πλούτη της και δημιουργώντας μια χαρούμενη, παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα ευεργετική για τα παιδιά, μικρά και μεγάλα. Με χιούμορ, σάτιρα αλλά και γνώση θίγονται πολλά σύγχρονα θέματα, γίνονται νύξεις για κοινωνικούς προβληματισμούς, το περιβάλλον και τις αγωνίες των παιδιών και των νέων.   
                                                                                                                
Θ.Χ.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:
Θέτη Χορτιάτη
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:
Σεφερίδου Αφροδίτη-Ελένη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ:
Γραμματική Καραβασιλικού

 


            

  


 

        
"Οι Περιπέτειες του Φρίξου" 
Εκδόσεις Δια Βίου (2008),
Σχήμα: 21cm Χ 28,5cm (Σκληρό εξώφυλλο),
σελ. 40, χαρτί Velvet 150 gr,
ISBN: 978-960-87001-4-7,
Τιμή: 16,00 ευρώ (περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 5%), 
Μια φορά και έναν καιρό σε μια φιδογειτονιά ζούσε ο Φρίξος, ένα μικρό πράσινο φιδάκι. Δεν του άρεσε καθόλου το χρώμα του και ήθελε οπωσδήποτε να το αλλάξει και να γίνει εξερευνητής. Έτσι λοιπόν πήρε τη μεγάλη απόφαση να το σκάσει από το σπίτι του για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Το φιδάκι μας θα ζήσει την περιπέτεια της ζωής του μαζί με την πεταλούδα, τα βατραχάκια, την ακρίδα, το γρύλο, την κουκουβάγια και την αράχνη. Τα ζωάκια με τον τρόπο τους θα του δείξουν ότι ο καθένας μας είναι μοναδικός και μπορεί να πετύχει πολλά με τις δικές του δυνάμεις, αρκεί να το θελήσει!
Το βιβλίο συνοδεύεται από CD, με τη φιλική συμμετοχή του Δημήτρη Ζερβουδάκη και την παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς.
Το παραμύθι προσφέρεται για σχολικές παραστάσεις. 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: 
Μυρτώ Δημητρίου
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:
Μαρία Τσακιρίδου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ:
Γραμματική Καραβασιλικού

 


           

                        

 
         
"Το Κουκουτσάκι"
Εκδόσεις Δια Βίου (2008),
Σχήμα: 23,5 cm Χ 24,5cm (Σκληρό εξώφυλλο),
σελ. 40, χαρτί Velvet 150 gr,
ISBN: 978-960-87001-3-0,
Τιμή: 14,00  € (περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 5%)
 
Μόλις το κουκουτσάκι μας απομακρύνθηκε από τη ζεστή αγκαλιά του φρούτου που το φιλοξενούσε, μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες και φοβήθηκε πολύ. Το μέλλον του φάνταζε αβέβαιο. Ήταν σίγουρο πως δεν θα ζούσε πια πολύ!
Όμως μια έκπληξη το περίμενε. Μια καινούργια αγκαλιά άνοιξε γι' αυτό και του έδειξε πόσο χρήσιμο ήταν κι ας μην μπορούσε να τρέξει ή να πετάξει!
Μια τρυφερή ιστορία που μιλάει για τη δύναμη που κρύβουν τα μικρά και ασήμαντα πράγματα και πώς η φύση τα μεταμορφώνει σε μεγάλα και σημαντικά εξασφαλίζοντας τη συνέχεια της ζωής.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:
Λίτσα Ρακά-Ζαγγελίδου
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:
Λίτσα Ρακά-Ζαγγελίδου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ:
Γραμματική Καραβασιλικού


            
   

 
 

 

 
 

  
 
 

 

 
 

      

"Τα λέω τ’ ουρανού"

Εκδόσεις Δια Βίου (2007),
Σχήμα:15,5 cm Χ 24,00cm (συνοδεύεται από CD),
σελ. 56, χαρτί Velvet 150 gr,
ISBN: 978-960-87001-2-3,
Τιμή: 12,50 (περιλαμβάνει Φ.Π.Α. 5%)


¨Τα λέω τ’ ουρανού¨ είναι η νέα ποιητική συλλογή για παιδιά της Θέτης Χορτιάτη, στην οποία η ποιήτρια με έμπνευση, ευαισθησία, γνώση και τέχνη αγγίζει θέματα σύμφωνα με την προσληπτικότητα και τα ενδιαφέροντα του παιδιού.
Όπως η ίδια η Χορτιάτη αναφέρει: «Η παιδική ποίηση είναι ιδιαίτερα ευεργετική στη γλωσσογονική περίοδο, που θεωρείται πως είναι ως τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου. Η ποίηση προσκαλεί τα παιδιά στον ιερό χορό των λέξεων σ’ ένα πέταγμα με το παιχνίδι: «πετάει πετάει ο νους!». Αυτές είναι οι πιο δημιουργικές στιγμές των παιδιών, όπου κάνουν την πραγματικότητα όνειρο και το όνειρο πραγματικότητα. Έτσι τα παιδιά νιώθουν ελεύθερα, αποκτούν ευχέρεια συνδυαστικής φαντασίας και τόλμη ψυχής. Αυτό συντείνει στην απελευθέρωση του παιδιού από την παθητική προσαρμογή σε κάποιες σταθερές συνθήκες και καταστάσεις ενώ οξύνει την κριτική του ικανότητα και την εφευρετικότητά του. Ακριβώς σ’ αυτό έγκειται και η εκπαιδευτική αξία της φαντασίας στην παιδική ποίηση, καθώς καλεί το παιδί σε μια δυναμική συμμετοχή του για το όραμα του αυριανού κόσμου».
Το βιβλίο συνοδεύεται από cd, όπου η ποιήτρια διαβάζει τα ποιήματά της και μιλάει στα παιδιά.


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:
Θέτη Χορτιάτη
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:
Τζώρτζης Παρμενίδης
ΗΧΟΙ:
Χρήστος Παρμενίδης
ΑΝΘΟΛΟΓΗΣΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Ρούλα Παπανικολάου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ:
Γραμματική Καραβασιλικού

  

 
Δείτε το παραμύθι...
 
"Το Βατραχάκι που ήθελε να είναι νούφαρο" 
Eκδόσεις Δια Βίου (2007),
Σχήμα: 23,5 cm Χ 24,5 cm (Σκληρό εξώφυλλο),
σελ. 48, χαρτί Velvet 135 gr,
ISBN: 978-960-87001-1-6,
Τιμή: 12,00 (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 5%)

 


 

 
Το μικρό βατραχάκι είναι λυπημένο. Νομίζει ότι είναι άσχημο, αφού δε μοιάζει καθόλου με τα πανέμορφα, άσπρα νούφαρα της λίμνης. Οι δικοί του προσπαθούν να το πείσουν ότι έχει άδικο, γιατί, ναι μεν το κάθε πλάσμα είναι διαφορετικό, το καθένα όμως έχει τη χάρη του και όλα μαζί μπορούν και πρέπει να ζουν χαρούμενα κι αρμονικά σ' αυτή την πλάση. Ένα αισιόδοξο και τρυφερό βιβλίο, με δυνατό νόημα. Με τον, γεμάτο ρυθμό, άμεσο και ευρηματικό ποιητικό λόγο του, τη γεμάτη αρμονία πρωτότυπη και χαρούμενη εικονογράφηση, ενθουσιάζει και συγκινεί μικρούς και μεγάλους. 
 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:
Ελίνα Χ. Μαρμαρίδου
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:
Πέτρος Μπουλούμπασης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ:
Γραμματική Καραβασιλικού