Εκδόσεις Δια Βίου (2010)
  ISBN
978-960-87001-7-8
  Τιμή 15,00 ευρώ
  
(περιλαμβάνει Φ.Π.Α. 5%)
  Σχήμα 14cm Χ 21cm, σελ344

       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

¨Ημερολόγιον της Χαλκιδικής¨
(Έτη 1930, 1931, 19320)


Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής

Κυριακή 16 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Μεγάλης Παναγίας, ώρα 11:30 πμ


Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Βασίλης Δαλκαβούκης, Λέκτορας τμ. Ιστορίας και Εθνολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και
Αντωνιάδου Αριάδνη, Πολιτισμολόγος
 
 
 
 
Ποιος μπορεί να μιλήσει καλύτερα για έναν τόπο, αν όχι από τους ίδιους τους ανθρώπους που τον βίωσαν και γέμισαν κάθε γωνιά του με τις θύμησες, τα όνειρα, τις αγωνίες και τους κόπους τους.

Έναν τέτοιο τόπο, το δικό τους τόπο, προσπαθούν να αναγνώσουν για ακόμα μια φορά, μέσα από το υλικό ενός σπάνιου ημερολογίου, οι Μεγαλοπαναγιώτες της Θεσσαλονίκης. Ένα υλικό που τυπώθηκε και εκδόθηκε τη δεκαετία του ‛30 στη Μεγάλη Παναγία, στο ιδιωτικό τυπογραφείο του π. Νικολάου Ηλία και αποτέλεσε χώρο έκφρασης των διανοουμένων και όχι μόνο, της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής, εκείνης της περιόδου.
Ο κόπος πολύς, τρία χρόνια κράτησε η προσπάθεια, ανεύρεσης και συλλογής των τριών από τα τέσσερα τεύχη που συνολικά είχαν εκδοθεί. Ωστόσο, το μεράκι, η όρεξη και η διάθεση των μελών του συλλόγου για διαφορετικές αναγνώσεις του ήδη γνώριμου τόπου, της Μεγ. Πανγανίας, στήριξαν και ενίσχυσαν την επανέκδοση του.
Το ¨Ημερολόγιον της Χαλκιδικής¨ (Έτη 1930, 1931,1932) επανεκδό-θηκε με φωτομηχανική ανατύπωση των πρωτοτύπων από τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης και τις εκδόσεις Δια Βίου και βρίσκεται στη διάθεση του κοινού που μπορεί στις σελίδες του να βρει μια σειρά από άρθρα για τον εθιμικό κύκλο, την προφορική παράδοση και την τοπική ιστορία της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής.