"Στιγμές" 
Εκδόσεις Δια Βίου (2009),
Σχήμα:15,5 cm Χ 24,00cm ((Σκληρό εξώφυλλο),
σελ. 80, χαρτί Velvet 150 gr,
ISBN: 978-960-87001-6-1,

Τιμή: 14,50 (περιλαμβάνει Φ.Π.Α. 5%)

Στιγμές ανθρώπινες, σπαρταριστές, με αιχμές και όψεις από ολοζώντανα περιστατικά μιας οικείας καθημερινότητας περιλαμβάνονται στο νέο βιβλίο της Θέτης Χορτιάτη με τίτλο «Στιγμές» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δια Βίου. Στις 34 αυτοτελείς ιστορίες που παρουσιάζονται, ο αναγνώστης ζει και απολαμβάνει στην κάθε σελίδα, άλλοτε μια διασκεδαστική κι άλλοτε μια στοχαστική πνοή πραγματικότητας.
Η εικαστική έκφραση με σύγχρονα μέσα δημιουργεί ονειρικά πλάνα, όπου ο άνθρωπος, διχασμένος και πολυσύνθετος, εικονογραφείται χωρίς όρια μέσα στη διάχυτη ακτινοβολία του ως μέρος του όλου.
Οι αυτοτελείς ιστορίες της Θέτης Χορτιάτη πραγματεύονται κοινωνικά θέματα και έχουν στο επίκεντρο πρωταγωνιστές διαφόρων ηλικιών. Η συγγραφέας με έναν μοναδικό τρόπο παιχνιδίζει με τις λέξεις, τις σμιλεύει, τις παντρεύει και αναδεικνύει τα δικά της γλωσσοπλάσματα.
Με τον ιδιαίτερο σατιρικό λόγο που τη χαρακτηρίζει, ψυχαγωγεί, συγκινεί, ευαισθητοποιεί, προβληματίζει και ταξιδεύει τον αναγνώστη κάθε ηλικίας.
Το ταξίδι ονειρικό. Ο αναγνώστης ζει και απολαμβάνει στην κάθε σελίδα τα ανθρώπινα ξεσπάσματα το γέλιο, το λυγμό, τα χούγια, άλλοτε διασκεδαστικά, άλλοτε στοχαστικά.

 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:
Θέτη Χορτιάτη
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:
Τζώρτζης Παρμενίδης
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ:
Γραμματική Καραβασιλικού