Θα το πάρω

 

 

''Διαδρομές στο παρελθόν, Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής 1887 – 1978''

Εκδόσεις Δια Βίου (2001),
Σχήμα: 33 cm Χ 25 cm (Σκληρό εξώφυλλο),
σελ. 175, χαρτί Velvet 170 gr,
ISBN: 960-87001-0-8,
Τιμή: 35,22 (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 5%)


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ:
Βασίλης Δούκας
ΚΕΙΜΕΝΑ:
Άννα Παπαγιάννη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ:
Γραμματική Καραβασιλικού

 

 

Φωτό  Περισσότερα...

   Χαρακτηριστικά Βιβλιοπαρουσίαση Δημοσιεύματα  
  

 

Έγραψαν για μας...

 

Σχόλια:
Ένα πολύτιμο φωτογραφικό αρχείο, τρεις άνθρωποι με ενθουσιασμό, και πολλή αγάπη. Αποτέλεσμα: ένα λεύκωμα πανέμορφο, ταχτικό, καλογραμμένο, τεκμηριωμένο, που με θαυμάσιο τρόπο ιστορεί και περισώζει έναν τόπο και μιαν εποχή που πέρασε και πάει.

Ονοματεπώνυμο: Φάνης Ι. Κακριδής (20/11/2007)

 
Σχόλια:
Μια σημαντική δουλειά , φέρνει στην επιφάνεια μνήμες και νοσταλγία και ταυτόχρονα την "πικρή" γεύση απώλειας, της απλότητας και της αυθεντικής ομορφιάς. Ακατέργαστες φιγούρες με καθάριο βλέμμα γεμάτες πάθος για ζωή, μας θυμίζουν εποχές όπου οι ανθρώπινες σχέσεις και η επικοινωνία ήταν στοιχεία φυσιολογικής καθημερινότητας! Ταυτόχρονα ενισχύει την ελπίδα επανατοποθέτησης στο επίκεντρα, ανάλογων συναισθημάτων και αξιών γιατί όπως λέει και το τραγούδι "Αφού ακόμα ακούς Τσιτσάνη και δακρύζεις αυτό σημαίνει ότι εσύ δεν άλλαξες". Μια εξαιρετική δουλειά που η μόνη κατάλληλη λέξη να την χαρακτηρίσει είναι "μερακλίδικη" και η μόνη κίνηση ευγνωμοσύνης προς την ομάδα που την δημιούργησε ένα στην "υγειά σας" με ένα ποτηράκι Τσίπουρο! Να είστε καλά!
Ονοματεπώνυμο: Μίχος Γιάννης (19/11/2007)
 
Σχόλια:
Την προσπάθεια του ενός και αν δεκάδες την πολεμούν και εκατοντάδες της φέρουν αντίρρηση, αυτό που μετράει δεν είναι οι χιλιάδες που πλέον θα την επικρίνουν (ή θα την επικροτήσουν), αλλά το ότι αποδείχθηκε πως είναι εφικτή μια ελάχιστη μετατόπιση από την αδράνεια. Αυτό είναι το θαύμα που μόνο οι λίγοι ικανοί μπορούν να πραγματοποιήσουν. Και τότε η γεωμετρική πρόοδος έχει όριο το άπειρο.
Ονοματεπώνυμο: kavafakls dimitris (18/11/2007)
 
Σχόλια:
Εξαιρετική δουλειά!! Η θεματολογία είναι εμπνευσμένη. TEA και Δημοκρατικός στρατός, Γάμοι και Κηδείες. Γιατί φυσικά αυτό ήταν το χωριό. Οι φωτογραφίες υπέροχες κάνουν τον αναγνώστη να επιθυμεί να επισκεφτεί το χωριό και να μιλήσει στους κατοίκους. Μια εικόνα Ελλάδας. Κάθε φωτογραφία περισσότερο από χίλιες λέξεις. Μπράβο και πάλι. Φανταστείτε κάθε Ελληνικό χωριό να είχε ένα αντίστοιχο λεύκωμα !
Ονοματεπώνυμο: Μιχάλης Σπέγγος (17/11/2007)

Σχόλια:
Πρόκειται γιο ένα υπέροχο λεύκωμα που συνδέει το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον ενός τόπου. Συγχαρητήρια στούς εκδότες για την προσεγμένη και καλαίσθητη έκδοση. Μπράβο. Ο εκδοτικός χώρος διψάει για τέτοιες απόπειρες.
Ονοματεπώνυμο: Νικόλαος Παπαγεωργίου (16/11/2007)

 
Σχόλια:
Λεν ξέρω με τι λέξεις να εκφράσω την χαρά μου και τον ενθουσιασμό μου για την έκδοση σας. Τέτοιες εκδόσεις λείπουν από τον τόπο μας, και ίσως πρέπει κάποτε να έχουν και την στήριξη των τοπικών φορέων. Γιατί εμείς οι νέοι έχουμε ανάγκη να γευτούμε την γοητεία που εκπέμπει αυτός ο τόπος, τις αγωνίες και τα όνειρα των ανθρώπων που έζησαν εδώ, που μόχθησαν και πέτυχαν. Αλλά και οι παλαιότεροι να θυμηθούμε γεγονότα ξεχασμένα, εικόνες που είχαν ίσως σβηστεί από την μνήμη μας. Ως Χαλκιδικιώτης, σας συγχαίρω και εύχομαι αυτή η προσπάθεια σας να συνεχιστεί. Με εκτίμηση, Γιάννης Σαράφης γεν. γραμματέας Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου.
Ονοματεπώνυμο: Ιωάννης Σαράφης (15/11/2007)
 

Σχόλια:
Με το φωτογραφικό αυτό άλμπουμ από τη ζωή ενός χωριού εισβάλουμε στο χρόνο και στον τόπο του. Ο χωροχρόνος , ο χρόνος των ρολογιών μας, η ακολουθία δηλαδή των χρονικών μονάδων, δεν υπάρχει, γιατί ο χρόνος είναι μια μελωδία, ένα ποτάμι. «Η ιδιαιτερότητα του χρόνου έγκειται στο γεγονός ότι κυλά μέσα απ' τα χέρια μας σαν νερό, είναι αψηλάφητος, όπως το έθεσε ο Αγ. Αυγουστίνος». Δεν υπάρχει σταθερό παρόν, είτε είναι ήδη παρελθόν ή είναι ακόμη μέλλον.. Είμαστε λοιπόν προσωρινοί, φευγαλέοι, καθώς δεν μπορούμε να αδράξουμε σταθερά ένα σημείο και να αντισταθούμε στο ρεύμα. Στην πραγματικότητα είμαστε ο χρόνος. Με το εξαιρετικό αυτά βιβλίο δημιουργείται ο μύθος του τόπου, η «ιερή του ιστορία» που είναι απαραίτητη για να «τρέξει» το ποτάμι του χρόνου. Εκείνο το ποτάμι που κυλά ανάμεσα μας....
Ονοματεπώνυμο: Τσόπελα Φωτεινή (14/11/2007)

 
Σχόλια:
Πρόκειται για μια έκδοση που έχει σφραγιστεί από το προσωπικό ενδιαφέρον των ανθρώπων που εργάστηκαν για αυτή. Αυτό άλλωστε αυτό είναι το μυστικό μιας επιτυχίας. Η αγάπη για τον τόπο τους έγινε μεράκι και αυτό με τη σειρά του έκδοση. Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους σας.
Ονοματεπώνυμο: Άννα Τερζή (13/11/2007)